cs@cs.ucy.ac.cy | +357-22-892700

| | | | MyCS Portal |

Υποτροφίες

Το Τμήμα Πληροφορικής θα δέχεται αιτήσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους (από 9.9.2024) από νεοεισερχόμενους και υφιστάμενους φοιτητές μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου, σε οποιοδήποτε πεδίο της Πληροφορικής, για δύο υποτροφίες διδάκτρων ύψους €5.125 (είτε €4.000 ή €6.500 αναλόγως επιπέδου μεταπτυχιακού προγράμματος).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν, συμπληρώνουν και υποβάλλουν τη σχετική Αίτηση συνοδευόμενη με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, στη Γραμματεία του Τμήματος Πληροφορικής ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι και τις 11.10.2024.  Διευκρινίζεται ότι, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη πληρωθεί, θα επιστραφεί στο φοιτητή.

Μιχάλης (Mike) Πολυδώρου (1985-2023)

Ο Μιχάλης (Μike) Πολυδώρου διέπρεψε στην επαγγελματική σταδιοδρομία του στο Λονδίνο ως ανώτερο εξειδικευμένο στέλεχος - Information Technology Security Consultant. Προσέφερε υπηρεσίες υψηλής ψηφιακής ασφάλειας δικτύων σε κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς, που απαιτούσαν μεγάλη προσήλωση και απόλυτη εμπιστευτικότητα.

Γεννήθηκε στις 11.07.1985 στο Λονδίνο.  Από παιδί γοητευόταν από τον κόσμο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τον διέκριναν η απλότητα, η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση, η οξυδέρκεια και η συνεχής θέληση για μάθηση.  Σπούδασε στο London Metropolitan University, συνειδητοποιώντας, όμως, ότι είχε πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες.  Γι’ αυτό αποφάσισε να εξειδικευτεί στον τομέα της ασφάλειας δικτύων και να συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Information Technology Security Consultant. Εκεί ασχολήθηκε με έργα υψηλής ψηφιακής ασφάλειας, κερδίζοντας με την αξία του ανώτερες θέσεις εργασίας και την απεριόριστη εκτίμηση όσων συνεργάστηκαν μαζί του που τον χαρακτήριζαν ιδιοφυία στον κλάδο του και τον επέλεγαν στις πιο απαιτητικές υπηρεσίες.  Ο Mike απέκτησε προσόντα που λίγοι είχαν γιατί έθετε υψηλούς στόχους και τους επιτύγχανε.  Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή στις 8.3.2023 στο Λονδίνο.

Με την υποτροφία στη μνήμη του, o Δωρητής κ. Πάμπος Πολυδώρου, πατέρας του Μιχάλη, θέλει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ή νέες που διαπρέπουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μιχάλη, να προχωρήσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο στην κυβερνοασφάλεια, η σημασία της οποίας προβάλλει τόσο έντονα στη σύγχρονη εποχή. Έτσι θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο που διάλεξε ο Μιχάλης και να ξεχωρίσουν στην επιστήμη που τόσο αγάπησε

Το Τμήμα Πληροφορικής δέχεται αιτήσεις από νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές επιπέδου Μάστερ, οι οποίοι εισήχθησαν το Χειμερινό Εξάμηνο (2023-24), για μία υποτροφία διδάκτρων ύψους €5125, με τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Ο παραλήπτης της υποτροφίας να είναι Κύπριος πολίτης.
  2. Να προέρχεται από οικογένεια με χαμηλά εισοδήματα, με βάση τα κριτήρια και τους μηχανισμούς του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι αιτητές καλούνται να προσκομίσουν στο Τμήμα Πληροφορικής, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη σχετική Αίτηση, με όλα τα αναγκαία πιστοποιητικά, μέχρι και τις 9.10.2023. Διευκρινίζεται ότι, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη πληρωθεί, θα επιστραφεί στον φοιτητή.

Η υποτροφία αυτή προσφέρεται ετησίως από τον κύριο Ανδρέα Πιτσιλλίδη, απόφοιτο του Τμήματος Πληροφορικής, ο οποίος εργάζεται στη Bridgewater Associates στη Νέα Υόρκη και έχει ξεκινήσει να δίνεται από το 2021.